Οι σημερινές εκλογές είναι μια πολύ δαπανηρή παρωδία. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, αντίθετα ήταν επιβεβλημένο να βρεθεί λύση τον Μάϊο. Να σχηματιστεί δηλαδή μια πλουραλιστική κυβερνηση έκτακτης ανάγκης, μέ ό,τι καλύτερο και εντιμότερο διαθέτουμε, με την στήριξη των βασικών πολιτικών δυνάμεων και να αποφύγουμε όλο αυτό το δράμα. Αυτό ήταν και παραμένει, παρά την τεχνητή πόλωση, το μήνυμα των πολλών. Όπως και η απαξίωση στο πολιτικό σύστημα, την καθεστηκυία πολιτική. Πολιτική χωρίς πολιτικούς, ζητούν οι πολλές/οί, το έλεγαν από πέρσι στις πλατείες της άμεσης δημοκρατίας, το είπαν και πριν πέντε εβδομάδες. Δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ζητούν. Και ελπίδα.

Η ήδη χρεωκοπημενη οικονομία εχει παραλύσει αυτο το δίμηνο, δεν υπάρχουν δημόσια έσοδα, το κρατος έχει κηρύξει στάση πληρωμών στα πάντα, εκτός από τους μισθούς/συντάξεις, στα νοσοκομεία δεν έχουν τροφή και φάρμακα, καρκινοπαθείς τσαλαπατούνται. Το ίδιο σε όλα τα ιδρυματα, οτιδήποτε έχει να κάνει με την κοινωνική πρόνοια, με την ανθρωπιά. Όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες, η αγορά, έχουν παγώσει, απολύσεις, χρωστούμενα, ακάλυπτες, μισθοί πείνας, η ανεργία μεγαλύτερη από ποτέ. Και η απονομή της δικαιοσυνης, στα χειρότερά της.

Απόγνωση, φόβος και ανασφάλεια.

Και όμως αυτες/οι επέλεξαν να μην τα βρουν στο να κάνουν κυβερνηση. Η μήπως τα βρήκαν αλλιώς;

Και όχι μόνο αυτό, επέλεξαν την πόλωση, έβγαλαν εμφυλιακά σύνδρομα, θυμήθηκαν τους διαχωρισμούς “αριστερά – δεξιά”, πάνε να μας διχάσουν. Ξαμόλησαν και τα σκυλιά τους, τους μελαχρινούς και φουσκωμενους από τα στεροειδη αριους, να σπείρουν τον τρόμο και την κουλτούρα του μίσους. Κι έχουν σε υπηρεσία για να μας προστατευσουν από αυτες/ους, τους ένστολους -και μη – ψηφοφόρους τους.

Μόνο που τα μάτσο αγόρια δεν τα κάνουν αυτά στους δουλέμπορους, σε όσους πλουτίζουν από το εμπόριο της μετανάστευσης, στους πραγματικούς μαφιόζους, στους δυνατούς, αλλά βρίσκουν μόνο τους αναξιοπαθούντες να ξεσπάσουν. Και καμιά φορά και κάποιες/ους τηλεστάρ για το θέαμα.

Παληκάρια, αυτοί θα μας προστατεψουν από το κακο, στο πρώτο καλό μεροκαματο, θα λακίσουν.

Υπάρχει λοιπόν κάτι να μας πείσει, ότι αυτες/οι που μαζεύτηκαν στο προεδρικο μεγαρο -μαζί και τα κατοικιδια τους- δεν τα έχουν βρει πραγματικά; 

Μεθόδευσαν παραγραφές με τη βουλη μιας μέρας που έκαναν,  ξεπουλιέται η δημόσια περιούσια όλη αυτήν την περίοδο,  μεταφέρεται στο ταμείο που φτιάχτηκε για τα αρπαχτικά. Μέχρι και το νερό, τον αέρα και το υπέδαφος, έβγαλαν στον πλειστηριασμό, αλλά δεν το συζητούν στα τηλεπαραθυρα.

Το κόστος των “μεταρρυθμίσεων” και της “ανάπτυξης” (για το 1%).

Ξαναμοιράζεται η πίτα, είναι η ευκαιρία να χτιστούν τα νέα τζάκια, colpo grosso μεγαλύτερο και από αυτό που έγινε το 1989, αλλα και αργότερα με το χρηματιστηριο και τους ολυμπιακους αγωνες. 

Mόνο που τότε είχαν επιλεξει να μείνουμε λίγο πολύ, όλες/οι ευχαριστημένοι, ήταν τα χρόνια της φούσκας. Kι εμείς όμως συμετείχαμε σε αυτό.

Και συνεχίζουν να μας τρομοκρατούν με τις/ους υπαλληλους τους των μήντια, τις/ους προπαγανδιστές τους, τα μαντροσκυλα πολυτελειας. Μιλούν για νέα αβάσταχτα μέτρα, την ώρα που μόνο στον υπουργό τσοχατζοπουλο βρήκαν κρυμμένα, όσα φανερά και αδίσταχτα πήραν από τις συντάξεις των απελπισμένων γονιών μας. Και έχουν το θράσος και μας λένε ότι δεν τα έχουν κατασχέσει ακόμα, δεν έχουν μπει στα ταμεία!!! Πουλάνε και αυτό το ανέκδοτο για τη δραχμή (ενώ ο ομπαμα το ξεκαθάρισε, το big boss μίλησε) για να έχουν να διαφωνούν, αυτοπροσδιορίζονται μεσα από τη διαφωνία, πόσο ετερόνομο.

Βέβαια αυτό κάνουν πάντα, ανακαλύπτουν πράγματα για να διαφωνήσουν και να διχάσουν, ενώ η συλλογική δημιουργία μπορεί να βρει λύσεις σε όλα, χωρίς δράμα. 

Αυτά ειναι τα ,,κομματα,, : κομμάτι, χωρίζω, διχασμός, είναι στη φύση τους. Την πρακτική των θρησκευτικών ταγμάτων ακολούθησαν στην οργάνωση και τη μεθοδολογία τους.

Ή είσαι μαζί τους ή είσαι αντίπαλος, άλλη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό που λέγεται δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Μας θέλουν όλες/ους με βάση τα δικά τους πρότυπα, κάτι σαν την Ωκεανία του Όργουελ.

Αυτες/οι είναι οι πραγματικοί ρατσιστες και για να ικανοποήσουν τα απληστα θελω και εγω τους, προσπαθούν να μας βάλουν να φαγωθούμε, να εξοντωθούμε. Και έχουν στήσει όλους τους μηχανισμούς για να το κάνουν, έτσι πήγαν να μας εκπαιδεύσουν.

Μεθοδεύουν ενα γενικευμένο dog eat dog, θέλουν τον κανιβαλισμό και την εξαχρείωση.

Άλλα υπάρχει η ιστορική εμπειρία και η γνώση που έχουμε αποκτήσει, γιατί να την πατήσουμε; Δεν τρώμε κουτόχορτο, έχουμε παραστάσεις και ικανότητες. Όλες και όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα, από το συφερτό που διαχειρίστηκε όλη αυτήν την κατάσταση, κυβερνωντες και αντιπολιτευομενους.

Γενοκτονία είναι αυτό που εξελίσσεται, με το δόγμα του σοκ, τον μεγάλο αδελφό, τους θανάτους, τις αυτοκτονίες, τους αστέγους, τα πεινασμένα παιδιά, το οργανωμένο έγκλημα και τις συμμορίες, την ανασφάλεια, την ψυχική εξόντωση, μια κοινωνία σε κατάθλιψη και απόγνωση.

Και αυτες/οι εκει μέσα, στο προεδρικο μεγαρο, είπαν να μην τα βρουν, να παρατείνουν κι άλλο το μαρτύριο.

Γενοκτονίες έκανε και ο κεμαλ με τους Αρμένιους, έκανε και ο χιτλερ με τους Εβραίους. Οι απόγονοί τους εξελίχθηκαν, το κάνουν στον ίδιο τους τον “εθνικό κορμό“. Κι έχουν έτοιμες και τις εφεδρείες τους, τους -παραδοσιακούς – εξωτερικούς εχθρούς.

Και στο βάθος, τα πετρελαια και πίσω από όλα αυτά οι τραπεζες, που συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος μας.

Ο νέος ολοκληρωτισμός, αυτό ζούμε, μια αδίσταχτη ολιγαρχια, ενάντια στο 99%.

Και σήμερα μας ζητουν την επιβράβευση για όλο αυτό, ζητουν την ψηφο και εντολή μας να διαχειριστουν τη ζωή μας, όπως μόνο αυτοί/ες νομίζουν;

Πλάκα κάνουν.

Καλοστημένο αλλα και γελοίο το παιχνίδι τους. Δεν συμμετέχουμε σε αυτό, δεν το νομιμοποιούμε, έχουμε αξιοπρέπεια, αυτό που οι “ευπατριδηδες” επαγγελματιες πολιτικοι λένε -χωρίς να το έχουν οι ίδιοι- φιλότιμο.

Χαρούμενη και Λαμπερή Κυριακή λοιπόν, στις μοναδικές ελληνικές παραλίες, που αυτές τις μέρες και όλο το καλοκαίρι, οι από πάνω θα ξεπουλουν. Και καλή επιτυχία στην εθνική παραλίας, στους αγώνες της μέσα στην Ευρώπη.

Και την Δευτέρα, οι υπευθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες, που απορρέουν από τον θεσμικό ρόλο που εμείς τους έχουμε αναθέσει, να βρουν άμεσα την καλύτερη λύση για όλες και όλους, αφου δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε αλλιώς.

Ειδάλλως, καλό είναι να ξέρουν ότι το 99%, έχει κάθε δικαίωμα και δυνατότητα, να τους ανακαλέσει αυτόν τον ρόλο. Πολιτική ανυπακοή λέγεται, προβλέπεται και από το σύνταγμα, που αυτοί μόνοι τους έχουν γράψει και ψηφίσει, το ακροτελεύτιο που λένε.

Η Ισλανδία εξάλλου είναι κοντά, στην ίδια -ευρωπαϊκή -οικογένεια ανήκουμε.

Τέρμα η πλακα σας, είμαστε το 99%, γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο

Δημοκρατία και Δικαιοσύνη Παντου

Occupy Athens

Advertisements