About

Occupy Athens

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

 

Βρείτε μας:

occupyathens.wordpress.com

facebook.com/OccupyAthens

twitter.com/#/occupy_athens

 

Συναντηθήκαμε στις πλατείες, ανταλλάξαμε ιδέες, συνεργαστήκαμε, διεκδικήσαμε, συνδημιουργήσαμε.  Ένα χρόνο μετά τίποτα δεν είναι ίδιο. Η αλληλεγγύη έχει ανθίσει και η κοινωνία αρχίζει –παγκόσμια- να συζητά τα πραγματικά της προβλήματα και να παίρνει πρωτοβουλίες.

Ξεκινήσαμε τις συναντήσεις μας στο Θησείο με σκοπό μας τις ανοιχτές συζητήσεις και κοινές δράσεις. Παράλληλα αποφασίσαμε να συνδεθούμε με την αλυσίδα των κινημάτων του Occupy γιατί πιστεύουμε ότι το 99% οφείλει να συμπορευτεί, να διατυπώσει προτάσεις (αξιοποιώντας τις ιδέες των λαϊκών συνελεύσεων του πλανήτη) και τελικά να ξεπεράσει μαζί τα κοινωνικά αδιέξοδα και την εκκωφαντική ανισότητα.

«Μη θρηνείς, οργανώσου». Διεκδικούμε μια κοινωνία που θα αγαπάει τη δικαιοσύνη, τον Άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τη δημιουργία, την ηθική-αισθητική…  Καταγράψαμε τις σκέψεις με τις οποίες ξεκινάμε και καλούμε όσους και όσες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος να ενωθούν μαζί μας. Αν όχι τώρα πότε;

 

«Είμαστε απλοί άνθρωποι, ανήκουμε στο 99%. Έχουμε δικαιώματα και όνειρα.

Δεν θεωρούμε ότι τα προβλήματα αρχίζουν και τελειώνουν στα μνημόνια. Ούτε επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην προ της οικονομικής κρίσης κατάσταση. Ανεχτήκαμε ή συμμετείχαμε, σε έναν ατομικιστικό τρόπο ζωής που τελικά βίασε συστηματικά το περιβάλλον και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δεν χρεοκόπησαν μόνο τα δημόσια οικονομικά αλλά, πάνω απ’ όλα, ο τρόπος ζωής και οι κυρίαρχες αξίες του. Και αυτό συνέβη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, το σύστημα αυτό μόνο στο όνομα είναι δημοκρατικό. Ελέγχεται από την ολιγαρχία, οικονομική και πολιτική. Γι’ αυτό και διεκδικούμε τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, άμεσα και αδιαμεσολάβητα, με συνδιαμόρφωση και έλεγχο των θεσμών. Διεκδικούμε να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας.

Για να γίνουμε πιο υπεύθυνοι σαν άνθρωποι, μαθαίνοντας μέσα από τη συμμετοχή μας, τα σωστά και τα λάθη μας.

Διεκδικούμε μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα, με ίσες ευκαιρίες για όλους, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε κάθε ζωή.

Μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει σε όλους τα βασικά δικαιώματα στη σίτιση, τη στέγαση, την υγεία, την έκφραση, την εργασία/δημιουργία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την επικοινωνία, τις μεταφορές, τον ελεύθερο χρόνο, την αυτοδιάθεση.

Μια κοινωνία όπου θα αποφασίζουμε με μοναδικό γνώμονα τα φυσικά αποθέματα και τις πραγματικές μας ανάγκες.

Μια κοινωνία, με ελεύθερο το δημόσιο χώρο και τους φυσικούς πόρους και προστατευμένη την ιδιωτική ζωή. Με ελεύθερη την πρόσβαση στη γνώση, την πληροφορία και την τεχνολογία.

Μια αυτόνομη κοινωνία ευημερίας, ομορφιάς και δημιουργικότητας, όπου εμείς θα δίνουμε το νόημα στη ζωή μας .

Η βία δεν είναι η λύση. Αντιλαμβανόμαστε τα βίαια ξεσπάσματα όσων βιώνουν την αδικία και τον αυταρχισμό. Οι μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο δεν ήρθαν από ποτάμια αίματος, οι μεγάλες αλλαγές ήρθαν με την φαντασία και τη δημιουργικότητα, το διάλογο και την πειθώ, τους κοινούς τόπους και τελικά με την κοινή συνείδηση.

Το βλέπουμε γύρω μας, η κοινωνία αρχίζει να συζητά τα πραγματικά της προβλήματα, όλα εκφράζονται και όλα είναι ανοικτά.

Τώρα είναι η ευκαιρία.

Γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο»

 

Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να βρείτε (ελληνικά και αγγλικά) στο occupyathens.wordpress.com

Advertisements

2 thoughts on “About”

 1. Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, διαβάσαμε με ενδιαφέρον το κείμενο σας για τους λόγους της απουσίας σας απο το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ.
  Δυστυχώς και το STOPCARTEL αντιμετώπισε ανάλογη μεταχείρηση..
  Σας στέλνουμε το λίνκ απο τη χθεσινοβραδυνή ( κατά τη διάρκεια της καθημερινής LIVE ενημερωτικής μας εκπομπής των 10:00 ) δημόσια αναφορά μας στο θέμα για την ενημέρωσή σας:

  http://www.livestream.com/stopcarteltvgr/video?clipId=pla_97c6f1b8-6a4d-4629-b175-aa8852a5aa61&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

  απο το 12:36 μέχρι το 27:28 λεπτό

  Φιλικά και αγωνιστικά

  stopcartel Newsdesk

  • ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην πολύ καλή δουλειά σας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s